keskiviikkona, toukokuuta 09, 2012

Masu ja tuntemuksia

Pari yötä sitten alkoivat liitoskivut. Tai epäilen niiden olevan niitä; ikään kuin kramppaa lonkan koukistajia ja sattuu lantion seudun luihin. Kipu on kovempaa rasituksen jälkeen, mutta toisaalta myös silloin kun nousen sängystä siellä ensin muutaman tunnin nukuttuani.. kävellessä kivut eivät ole niin kovia, eli nämä 3-6km mittaiset kävelylenkit ovat onnistuneet hyvin. Eilenkin kävin kaksi kertaa kävelyllä ja yhteensä kilometrejä tuli varmasti noin 6km. Tämän päivän yksi lenkki oli varmaan sellainen 6-7km, mitä nyt äkkiä laskin tuon pääkaupunkiseudun ulkoilukartan avulla (http://ptp.hel.fi/ulkoilukartta/)

Sää on ollut niin ihanan aurinkoinen, että minulle on jopa tullut rusketusrajat :) Ihanaa on ollut päästä keskellä päivää ulkoilemaan, harvinaista herkkua tällaiselle ma-pe 8-16 -duunarille. Ei haittaa vaikka onhan tuolla paljon siitepölyä ja katupölyä ilmassa..

Noh anyway, eilen sitten bongasin illalla 2-3kpl melko kipeitä supistuksia. Tai arvelen niiden olleen supistuksia, ekaa kertaa vatsan pingottuminen tuli siis kivun yhteydessä. Se vain että ne pingottumiset ja kivut kestivät aika pitkään! Siis pingotus ja kipu saattoi olla päällä pari minuuttiakin, ennen kuin "laukesi". No kipu ei kuitenkaan ollut niin kovaa että olisin edes ajatellut särkylääkettä. Yöllä sitten alkoivat taas "menkkakivut", ihan samalla lailla kuin ennen kuukautisten alkua normaalisti. Kipu oli sen verran voimakasta aamuyöllä, että heräsin siihen ja valvoin sitten pari tuntia. Kuitenkin kipu meni itsestään pois ja sain vielä aamulla hetkisen nukuttuakin.

Aamulla vessareissun yhteydessä saattoi olla, että bongasin vähän limatulppaa. Ainakin suojaan tullut vuoto oli aivan erilaista kuin normaalisti.. tosin sitä ei ollut paljon, mutta koostumus (hyi tämä kuulostaa jo ällöttävälle) oli todellakin erilaista. Kipuja ei ollut, joten klo 10.30 aikaan lähdin tänä aamuna sitten sille pitkälle kävelylenkille. Siinä klo 12.30 aikoihin tuli taas kivulias supistus. Siis sen verran kivulias, että pystyin kyllä kävelemään, mutta irvistellen. Tämän jälkeen aaltoilevaa kipuilua, mahdollisesti juuri noita supistuksia (vaikkei maha niin kovaksi joka kerta menekään, mutta kipu tuolla alhaalla on todellakin kovempaa kuin ikinä ennen raskauden aikana) on tullut 10-30 min välein.

Saapas nähdä, tekeekö nämä tuntemukset mitään työtä, vai menevätkö päivän mittaan ohi. Jos tilanne alkaa käydä tukalaksi, niin pakko kai sitä on synnärille alkaa soittelemaan.. ;)

Tässä muuten vielä eilen otettu masukuva, 39+4. Näyttääkö se nyt tyttö- vai poikamasulta?


1 kommentti:

  1. Tuli tuntemus poikamasusta :) Kannustavaa lukea että oot jaksanut liikkua loppumetreille saakka, perästä tullaan..

    VastaaPoista