tiistaina, toukokuuta 08, 2012

Yrittäjämamma, osa 2

Yritystoimintani lähti siis käyntiin siinä vaiheessa, kun jäin äippälomalle huhtikuun alussa. Nyt on siis reilu kuukausi yrittäjyyttä takana (virallisesti) ja hommat on sujuneet oikein mukavasti! Kävin alkuvaiheessa pari kertaa TE-keskuksen luennoilla koskien yrityksen perustamista, mutta niistä ei oikein jäänyt mitään kyllä käteen.. onneksi kaupallisiin korkeakouluopintoihini on kuulunut melko paljon myöskin yrittäjyysaineita, joten jonkinlainen tietopohja oli jo olemassa. Sitten vain netin kimppuun ja lukemaan verotuksesta, kirjanpidosta, laskutuksesta jne.

Ammattitaitonahan minulla on (digitaalisen) viestinnän osaaminen. Olen vuosia duunarina tehnyt nettisivuja, intranettiä, sosiaalista mediaa, tiedotteita, kuvituksia, osallistunut lehden taittoon, visuaalista suunnittelua jne. Tälle alalle suuntauduin vähän kuin vahingossa, virallisestihan olen ollut aina johdon sihteeri ja sitten viestinnän kuviot ovat tulleet vähän kuin oman työn oheen koko ajan enemmän ja enemmän. Viimeisimmässä työpaikassani, josta nyt siis jäin äitiysvapaalle, viestinnän tehtävät kattoivat varmaan 60-70% koko työmäärästäni, ja "perinteiset sihteerin tehtävät" sen loput 30-40%.

Haaveenani ei ole koskaan ollut ryhtyä yrittäjäksi, lähinnä olen jopa pelännyt sitä: mitä jos ei saakaan asiakkaita, mitä jos ei tulekaan toimeen, mitä jos itse vaikka sairastuu.. Siltä pohjalta tällainen osa-aikainen yrittäjyys nyt tuntuukin oikein sopivalta :) eli teen sunnuntaisin ja arkipyhisin hommia (ei siis vaikuta Kelan tukiin), pysyy ammattitaito yllä mutta kutenkin töitä on sen verran vähän että kyllä tämä työmäärä pitäisi hoitua myös vauvan syntymän jälkeen jos kaikki vaan menee hyvin. Ja tulevaisuuden ajatuksena on itänyt sellainenkin, että ehkä sitä pystyisi paremmin myös rahallisesti jäämään pidemmäksi aikaa hoitamaan lasta kotiin, kun kerran pystyy kotoa käsin tienaamaan pientä lisää tukiin.

En ole pitänyt itseäni myöskään mitenkään uraorientoituneena (enkä pidä vieläkään), mutta jollain tavalla minulle on kuitenkin tärkeää miltä CV:ni näyttää, miten paljon olen opiskellut ja hankkinut työkokemusta, miten olen edennyt urallani ja miten tästä eteenpäin. Haaveena olisi päästä luennoimaan tästä yksityisyrittäjyydestä sekä viestinnän kehityksestä (etenkin tämä sähköinen maailma menee niin hurjaa vauhtia koko ajan eteenpäin..!) Netistä olen lukenut myöskin siitä, miten jotkut mammat tuntevat itsensä ihan mökkihöperöiksi äitiysvapaalla, kun ei ole mitään "aikuisten tekemistä" eikä kontakteja muuta kuin se vauva ja mahdollisesti oma puoliso. Tällaisella osa-aikayrittäjyydellä voi hyvin torjua myös asian tuota puolta, kun on koko ajan vähän kiinni siinä työelämässäkin (tietysti oman jaksamisen mukaan).

PS. Pakko muuten laittaa vielä tämä linkki tähän loppuun, vaikkei itselläni ole ko. palvelun kanssa mitään tekemistä. Mutta mielettömän hyvä idea!! http://www.mamwork.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti