perjantaina, elokuuta 17, 2012

3 kk neuvola ja rokotukset

Pikkuisemme sai tänään 3kk rokotteet neuvolassa. Olin ennakkoon vähän jännittynyt, miten tämä sujuisi kun ekaa kertaa piikeillä pistetään.. mutta hyvinhän se meni! Ensimmäistä piikkiä vaavi ei oikein edes hoksannut, mutta toisessa tuli jo parku. Onneksi se ei silti kestänyt pitkään kun vähän hyssyttelin ja rauhoittelin pikkuista. Taisi häntä inhottaa kaikkein eniten se suun kautta annettava rotavirusrokote, se taitaa maistua aika pahalle :( vauva ainakin syljeskeli ja maiskutteli siihen malliin että ei tainnut tykätä. Tosin hän ei kyllä tykkää myöskään esim. Jekovitistakaan, vaikka sitä on jo pariviikkoisesta annettu joka päivä.. eli ei ole vielä mitenkään tottunut makuun.

Ostin varuilta kotiin vielä Panadol-liuosta, katsotaan nyt tuleeko lämpöä tai muita oireita iltaan mennessä. Tähän asti vaavi on ainakin ollut oma aurinkoinen itsensä (rokotteiden laitosta nyt aikaa noin 5 tuntia).



Mitat olivat 5002 gr ja 61cm. Painoa ja pituutta on tullut siihen tahtiin, että täysimetyksellä mennään vielä neljään kuukauteen saakka. Kuitenkin vauva on sen verran siro, että olen päättänyt 4kk:n kohdalla ottaa rintamaidon lisäksi soseiden maistelun.

Mutta mikä parasta, äidin paino on edelleen laskusuunnassa :) tänä aamuna kun kävin puntarissa, se näytti 71,9kg!! Jippii! Noh nyt taitaa olla vielä liian aikaista riemuita, mutta katsotaan tässä ensi viikolla että onko paino vakiintunut vai oliko tämä joku yhden aamun juttu vaan. Laadin itselleni tuonne painopäiväkirjaan uusia tavoitteitakin. Edelleen on kuitenkin ihan realistinen tuo vuoden lopun tavoite, siitä pidetään kiinni.

ps. huomioikaahan tämä Pompulan arvonta! :)

3 kommenttia:

  1. Miksi käyttää kaikista D-vitamiinivalmisteista juuri Jekovittia? :| Se kun sisältää monia turhia lisä- ja säilöntäaineita (ja aiemmin siinä oli D3:n sijaan D2:ta - onko se jo sentään muuttunut?). Neuvoloissa sitä taidetaan jakaa ihan vain sen vuoksi, että on Orionin valmistamaa... vaikka markkinoilla olisi paljon parempiakin valmisteita, jotka sisältävät tyyliin vain itse d3-vitamiinia kasviöljyssä. Tuli vain siitä mieleen, että nämä kasviöljypohjaiset d-tipat ovat yleensä neutraalin makuisia, joten voisi maistua vauvastannekin paremmalta. :)

    **

    Googletus esimerkiksi kertoo:

    Jekovit, muut aineet: "polysorbaatti 20, butyylihydroksianisoli (E 320), propyyligallaatti, vedetön
    sitruunahappo, propyleeniglykoli, etanoli, sakkariininatrium (E 954) ja puhdistettu vesi."


    Vertailun vuoksi vaikka Devisol Drops: "Kookos/palmuöljy, kolekalsiferolivalmiste (D3), hapettumisenestoaine (alfatokoferoli)."
    Tai Multitabsin D-tipat: "Keskipitkäketjuiset triglyseridit, kolekalsiferoli (D3-vitamiini), DL-alfa-tokoferoli."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on taas ollu Jekovit käytössä, koska se on vesipohjainen D-vitaamiini, kaikki öljypohjaiset on aiheuttaneet neidille kaameet masuvaivat esim. me saatiin neuvolasta noita Devisol Dropseja, muttei tuu kuuloonkaa että antasin niitä Neelalle, kokeiltiin ja monen tunnin huudot saatiin. Ehkä sitten kun neiti on hieman isompi ja ei ole enään niin herkkämasuinen. :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä; mä olen antanut vauvalle jekovitia ihan vaan siksi että sain sitä itsekin vauvana (lähes 30v sitten..kääk) :) mutta voishan se tosiaan olla aika testata jotakin muuta, sen verran irvistystä ja syljeskelyä tuo aiheuttaa.

    VastaaPoista