perjantaina, elokuuta 10, 2012

Laivaristeilyllä vauvan kera

Kävimme vauvan kanssa ensimmäisellä ulkomaanmatkalla; risteilyllä Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Etukäteen koitin googletella kokemuksia siitä, miten pienen vauvan kanssa laivamatkustus onnistuu, mutta en oikein löytänyt, tässä siis hieman käytännön infoa:

*huomioi mukaan otettavien rattaiden koko. Meillä on siis nuo Emmaljungan Nitro Cityt, mutta eipä hyttiin olisi paljon suurempia mahtunutkaan! Toisaalta näin pienelle vauvalle matkarattaat ei vielä käy. Huomioi etenkin rattaiden leveys, jotta ne mahtuvat hytin ovesta sisään (meillä oli 4 hengen Promenade-hytti).


*ainakin meidän hyttiimme oli valmiiksi toimitettu matkasänky, joka tosin jäi käyttämättä koska vauva nukkui yöt vaunuissa. Mutta että sellainen mahdollisuus on :)

*hytin lämpöä kannattaa tarkkailla, ettei ilmastointi ole liian kovalla. Sitähän voi tosin itse säätää (esim. me säädimme yöksi ilmastointia lämpimämmälle).

*lastenhoitohuone löytyi (laiva oli Silja Linen Serenade), siellä oli vaipanvaihtotaso, mikro, pyyhkeitä, lavuaari ja vaipparoskis. Vaipat tulee siis löytyä omasta takaa, mutta tarvittaessa maitopullon voi siellä lämmittää. Mitään istuinta ei tilassa ollut, eli ei siis voi istualtaan imettää. Muutenkin huone oli erittäin pieni ja sijoiteltu ahtaasti naisten wc:n yhteyteen: esimerkiksi vaunut pitää jättää sinne vessan puolelle oven toiselle puolelle. Tämä kannattaa huomioida (jos on vaikka jotain arvokkaampaa hoitolaukussa mukana, niin sitä ei kai mielellään jättäisi vaunun sankaan kiinni kun itse menee hoitohuoneeseen jne.)

*hissit; nyt risteilyllä hissit eivät olleet niin tukossa kuin joskus aiemmin ovat olleet. Mutta varaudu siis odotteluun ja jonotteluun, jotta pääset vaunujen kera eri kerroksiin.

*kaupat; niissä on ahdasta, ei mielellään sompaile vaunujen kera. Mutta mm. lasten lelukaupasta saa ostettua kivoja vauvan- ja lastenvaatteita :) ja ovat todennäköisesti ihan laadukkaitakin.


Ja jos nyt jäi vielä jotain kysyttävää niin laittakaahan kommenttia, vastailen parhaani mukaan! :)

ps. Tukholmassa pääsi hienosti metrolla liikkumaan vaunujen kera, eli sitä ei kannata ainakaan etukäteen jännittää.


1 kommentti: