perjantaina, huhtikuuta 20, 2012

Odotus tähän mennessä

No niin nyt sitten alkaa raskausviikko 37 ja käsittääkseni vauva alkaa olla täysiaikainen? (ei täysi-ikäinen sentään ;) ) Masu on kasvanut hyvin, vähän se on tuollainen ihmeellisen muotoinen kun jalat potkii oikeassa kyljessä ja välillä jotain punnistaa tuosta navan vasemmalta puolelta esiin (liekö sitten käsi vai mikä). Hieman laskeutuneeltakin se kyllä vaikuttaa, eikö? (Tisseistä muuten sen verran, että ne ovat kasvaneet vain yhden kuppikoon eikä lähtötilannekaan ollut järin suuri.. noh ehkä sitten kun maito nousee)


Raskaus on sujunut ihmeellisen hyvin, olen ollut niin onnellinen.

+ iho alkuvaiheen jälkeen voi todella hyvin. Näppyjä ei ole tullut enää kuukausiin! Vanhat arvet ovat tosin tiukassa ja meikkiä täytyy niiden vuoksi käyttää. Raskausarpia, suonikohjuja tms. ei ole tullut ollenkaan (ainakaan vielä)
+ edelleenkään säärikarvat eivät kasva niin huimaa vauhtia kuin ennen, tosin nyt kyllä kasvavat silti. Alussahan oli tilanne, jossa olin varmaan pari kolme kuukautta sheivaamatta, kun karvoja ei säärissä ollut.. :o
+ vaikka yöheräilyt ovat lisääntyneet, en ole erityisen väsynyt ja saan kyllä öisin nukuttua. Sekavia unia ei enää ole ollut, painajaisia näin jossain vaiheessa aika paljon (ei tosin vauvaan liittyviä)
+ mielialat on hyvin tasaiset edelleen

- varmaan jotain hormonaalista, mutta minulla on aikalailla jatkuvasti kuuma ja jopa hiki. Iho tuntuu viileältä, joten jotakin "sisäistä" kuumotusta tämä on
- älyttömän runsas valkovuoto, siis todellakin on kuin pissat housussa jatkuvasti jos en käytä pikkuhousunsuojaa.. argh.
- selluliitti.. tarviiko tähän sen enempää kommentoidakaan :(

Onko se sitten plussaa vai miinusta, niin nälkä on edelleen koko ajan vieraanani ja tulee syötyä aika sekalaisesti kaikenlaista. Ensimmäisten kuukausien jälkeen ei ole pahoinvointia ollut ollenkaan, siitä olen kyllä kiitollinen.

Eli kaikenkaikkiaan voidaan oikein hyvin ja paksusti!

2 kommenttia:

  1. Jep, 37+0 vauva on virallisesti täysiaikainen :-)

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, että sinulla on mennyt raskaus noin hyvin! Viime hetket enään edessä ja saat pikkuisen nyytin kotiin <3

    Mun ystävällä oli viime talvena kuuma -30 asteen pakkasillakin kun oli noilla raskausviikoilla. Oli huvittavaa kun muut istui sisällä palellen niin tämä ystäväni ravasi vähän väliä ulkona tuulettumassa :D Mitenhän käy kun olen viimeisilläni elokuussa! Sitä odotellessa.

    Valkovuoto on mullakin tuttua alusta asti ja monesti päivässä pitää vaihtaa alusvaatteita :/ Tosin ihan kun olisi vähän alkanut helpottaa alkuraskaudesta.

    Se on vain hyvä että ruoka maistuu, niin maistuu mullekin ;)

    Ihanaa loppu odotusta <3

    VastaaPoista