maanantaina, huhtikuuta 16, 2012

Yrittäjämamma

Onko täällä muita, jotka tekevät yrityksensä kautta hommia äippälomalla?

Itse tein tämän kuun alusta sopimuksen, jossa työskentelen sunnuntaisin ja arkipyhisin kotoa käsin eräälle yritykselle viestintämateriaalien parissa. Minullahan on viestintään suuntautuva koulutus ja työkokemus, ja nyt kun pystyy hyvin digitaalista viestintää tekemään netin yli missä ja milloin vain, täytyi tilaisuuteen tarttua. Tietysti tämä on vähän "mustaan aukkoon" hyppäämistä, sillä sopimuksen mukaan työskentelisin pari tuntia viikossa myös sitten kun vauva syntyy. Tästä tietysti voidaan vielä jatkossa neuvotella erikseen, mutta näin nyt alustavasti olin ajatellut.

Olen oikeastaan aina tehnyt montaa työtä yhtä aikaa. Kun opiskelin tradenomiksi, työskentelin päivät 8-16 toimistossa ja opiskelin ma-to klo 17:30-20:30 ja joskus vielä lauantaisinkin. Kun valmistuin, tein päivätyön lisäksi iltakeikkaa toiseen duuniin vähintään ilta per viikko. Sitten alkoikin maisteriopinnot, pari iltaa viikossa koulua työn lisäksi. Ja nyt kun valmistuin tammikuun lopussa aloitin avoimessa yliopistossa viiden opintopisteen opiskelut (ovat nyt päätöksessä). Sitten perustinkin oman yrityksen kun jäin äippälomalle :)

Aikamoista yrittämistä tämä on siis tähänkin asti ollut. Rahallisesti korvaukset eivät koskaan ole olleet mitään huimia, mutta henkistä pääomaa on kertynyt sitäkin enemmän. Uusia kokemuksia, uusia tuttavuuksia ja etenkin valmiuksia kohdata erilaisia ihmisiä ja tilanteita. Tähän mennessä mikään työ ei ole minulle ollut "paskaduunia"; kokeiltu on puhelinmyynnistä ja vessojen siivouksesta alkaen ihan kaikkea. Silti nyt on ihana keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa ja mistä eniten tykkää, myös työmarkkinoilla (kohta sitten keskitytään eniten siihen tuhisevaan nyyttiin <3 ja vasta toiseksi eniten yrittäjyyteen).

Ps. Päivitin taas huuto.net-myyntilistausta. Check this out!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti