perjantaina, kesäkuuta 01, 2012

Vauvan tahtiin

Tytteli täytti eilen kolme viikkoa :)
Meidän elämässämme ei sen ihmeempää rytmiä vielä ole (enkä olettanutkaan että olisi), mutta suurinpiirtein päivät kuluvat näin.

Herään imettämään noin klo 4.30-5.30 välillä, imetys kestää vaihtelevan ajan ja jatkamme unia. Nukumme siis pääsääntöisesti vielä perhepedissä. Nousen laittamaan aamiaista klo 9-10 välillä, vauva nukkuu tai otan hänet sitteriin siksi aikaa kun itse syön. Tämän jälkeen vaihtelevasti avaan joko tietokoneen tai telkkarin, tsekkaan työasioita, mahdollisesti laitan pyykkejä pyörimään tai astiat astianpesukoneeseen.
Seuraava imetys ennen klo 12 ja imetyksen jälkeen lähdemme ulkoilemaan.


Ulkoilua varten meillä on käytössämme oheinen varustearsenaali eli Emmaljungan Nitro City-yhdistelmät (ihanaisella mustalla croconahkalla!) sekä Emmaljungan First Class + -turvakaukalo adapterilla. Eli tarvittaessa kaukalon saa vaunurunkoon kiinni. Kaukalon kuosina valkoinen nahka.

Ulkoilemassa olemme käyneet vähän sekalaisia reittejä, mutta olen pyrkinyt pidentämään matkaa joka kerta. Tänään kävimme metsälenkin, jonka varrella on sellainen "kuntoilupiste". Tein siinä matkan varrella sitten hieman kyykkyjä ja pystypunnerruksia niillä pölkyillä :) Tämä mami alkaa nimittäin olla pikku hiljaa myös oman treenin tarpeessa.. noh siitä vaikka myöhemmin sitten lisää.

Ulkoilun jälkeen kun kotiudumme vauva jää joko hetkeksi parvekkeelle vaunuun päikkäreille, tai sitten imetän saman tien. Nälästä riippuen! Sopivana ajankohtana (yleensä klo 13-15 välillä) laitan pikaisesti jotakin ruokaa ja syön itse lounaan vaavia viihdyttäen samalla.


Arkea helpottamaan ostin myös tuollaisen Manducan. Vielä emme ole päässeet sitä testaamaan, mutta toivottavasti pian! Siinä kun tuo alapainoraja on 3,5kg, enkä ole ihan varma, onko tyttö vielä sen painoinen. Noh mutta viikonloppuna olisi tarkoitus tuotakin testata.

Loppupäivä meillä kuluukin sitten vaihtelevasti välillä torkkuen, välillä imettäen, ja jossakin välissä kun mies saapuu illalla töistä niin keitellään kahvit ja syödään iltapalaa. Sitten suihkun kautta nukkumaan; vauva nukahtuu yöunille yleensä klo 21.30-23.30 välillä, herää ensimmäiselle syötölle klo 1-2 yöllä ja toinen syöttö onkin sitten tuo aamuöinen.

Eli aika tiivistä vauvantahtista elämää. Mites teillä muilla mammoilla?

2 kommenttia:

  1. Aikalailla samaan tahtiin mennään, paitsi et meillä syödään kolmen tunnin välein TASAN :D Siis poika on kuin kello, kolme tuntia mennyt niin alkaa järsiä nyrkkiä ja sit tuleekin raivari viiden minuutin sisään :P Kiva että arki sujuu sielläkin!

    VastaaPoista
  2. Teilläpä tarkka poika :) aurinkoisia päiviä ja voimia arkeen pikku tuhisijan kera!

    VastaaPoista