keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2012

Vauvan (ja äidin) päivä

Heräämme syötölle yön aikana pari kertaa, ensin siinä kello kahden aikaan ja toistamiseen viiden aikoihin. Minua ei väsytä enää juurikaan tällä toisella syötöllä, mutta päätän silti jäädä sänkyyn ja yritän saada unen päästä kiinni kun vauvakin nukahtaa. Seuraavalle syötölle heräämme noin klo 6.30, jonka jälkeen vauva taas nukahtaa ja minä alan selata kännykällä nettiä sekä sähköposteja. Jossain vaiheessa kuitenkin nukahdan.

Seuraava imetys noin klo 8 ja vaipan vaihto, jonka jälkeen laitan radion aamuohjelman päälle ja seurustelemme vähän vauvan kanssa. Laitan pyykit pesukoneeseen ja eiliset astiat astianpesukoneeseen. Menemme kuitenkin vielä sänkyyn ja nousemme vasta, kun klo 11 uutiset tulevat radiosta :)

Vaipan vaihto, vauva sitteriin ja teen itselleni aamupalaa. Syön, puen vauvan ja tarkistan haluaisiko hän vielä maitoa. Pikaimetys, vauva vaunuihin, itselle ulkovaatteet ja kävelylle. Teemme noin 6km lenkin ja samalla käymme kaupassa. Kotiin palattua vauva jää nukkumaan vaunuihin ja valmistan lounaaksi caesar-salaatin. Kello on n. 14.30.


Lounaan jälkeen teen pikasiivouksen, laitan pyykit kuivumaan ja avaan tietokoneen. Vauva herää, imetys ja vaippa. Laitan vauvan leikkimatolle ja alan tehdä tietokoneella yritykseni kirjanpitoa ja laskutusta. Vauva ei viihdy kauaa yksin, joten otan hänet kainaloon ja teemme töitä yhdessä.


Vauva nukahtuu hetkeksi, lasken hänet sitteriin ja alan tehdä päivällistä eli riisiä ja kermaista kanaa. Ruoka valmistuu, tyhjennän astianpesukoneen ja ehdin juuri syödä kunnes vauva taas herää. Imetän ja vaihdan vaipan, kello on noin 18. Mies tulee töistä kotiin.

Illan kuluessa kun mies on vauvan kanssa teen meille rahkajälkkäriä ja keitän kahvit. Katsomme hetkisen telkkaria ja vauva on välillä leikkimatolla, välillä sylissä, mutta ei nukahda.. Imetän vielä pari kertaa illan aikana, vaihdamme yöksi puhtaan vaipan ja vaatteet ja sänkyyn käymme n.klo 21.30, jonne vauva nukahtaa. Itse nousen vielä tietokoneelle ja syömme miehen kanssa iltapalaa. Uni tulee klo minulle klo 23-24 aikoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti